Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christer Sjögren kommer till Cassels i Grängesberg och släpper sin biografi: "Man måste löpa linan ut"

Den 9 december kommer Christer Sjögren till Cassels konserthus med I juletid-turnén. Samtidigt är han aktuell med sina memoarer "Får jag lov att berätta" som släpps tisdag 25 oktober. En turnéskiva är också ute.

Annons

När vi pratar med Christer Sjögren har julstämningen knappast infunnit sig än. Han håller till på kontoret - även kallat Christers garage i bostaden i Hammarö utanför Karlstad. Här har han även berättat många av historierna som återfinns i aktuella memoarerna "Får jag lov att berätta" som släpps tisdag 25 oktober. Det är Per Berg som ställt frågorna och plitat ner alla minnen.

Christer Sjögren på plats i Christers garage där hans biografi blivit till.

Till sin hjälp har de haft tonvis med kartonger med tidningsurklipp, beundrarbrev och faktiskt hela Christer Sjögrens gigantiska diskografi i fysisk form (så när som på någon singel tror Christer). Här finns bland annat pärmarna med Christer-klipp som Christers kanske största fan, en nyligen pensionerad sjuksköterska i Borås, skickar honom varje år. Hon har även uppmärksammats för att hon haft en övervåning kallad Vikingaborgen - helt dedikerad till Vikingarna och Christer. Läskiga fans däremot, har Christer sluppit.

– Det har inte varit någon som tittat in genom fönstren eller så. Det måste vara fruktansvärt!

Christer Sjögren i aktion.

Det som uppmärksammats av kvällstidningarna kring biografin i synnerhet är otrohetshistorien med Lotta Engberg 1991 och Christers alkoholism som han sedan länge kommit till bukt med. Medievan som Christer är förstår han att tidningarna skulle fastna vid dessa tyngre ämnen, men tycker det finns mycket annat läsvärt i sin bok.

Christer Sjögren och Anders Berglund piffas till.

– Helheten helt enkelt - allt hör ihop i boken. Det är fina passager och min barndom, relationen till mormor och pappa bland annat som är känslosamt. Jag har blivit tillräckligt gammal för att inse att i stället för att rada upp alla framgångar, måste jag också berätta det jobbiga. Man måste löpa linan ut i en biografi. Resan har inte varit spikrak. Jag har kommit till rätta med det nu.

Nyligen kunde Christer Sjögren ses i en Frank Sinatra-hyllning som sändes i SVT och producerats av det falubaserade bolaget Caresten Media med producenten Ulf Caresten i spetsen tillsammans med fotografer, ljudtekniker och bildproducent från Falun.

Men nu var det tid för de lite mindre scenerna, närmare bestämt kyrkorna - där Christer sjungit mycket tidigare i sina dagar. Totalt uppemot 70 konserter blir det. Cassels konserthus i Grängesberg besöker han med turnékonceptet I Juletid den 9 december och uppträder tillsammans med Fredagskören. I jultetids fasta musiker är Marcos Ubeda och Magnus Johansson, det är första gången Christer deltar i just detta kringresande sällskap. En skiva släpptes också 21 oktober i samband med turnén där Christer sjunger.

Christer Sjögrens memoarer som finns ute i handeln tisdag 25 oktober.

I juletid med Christer Sjögren

Ovansjö Kyrka, Kungsgården, Sandviken

Lördag 10 december 15.00 och 19.00.

Mer läsning

Annons