Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camilla Last gör sista konserten som ledare för Gustafskören

Efter fem år som ledare för Gustafkören blir söndagens konsert i Missionskyrkan i Borlänge den sista för Camilla Last. Nu väntar nya uppdrag för sångerskan.
– Det är dubbelt. Det är väldigt vemodigt och jättejobbigt att lämna dem men samtidigt spännande att testa nya saker, säger Camilla.

Annons

Camilla Last har varit ledare för Gustafskören i fem år. På söndag gör hon sin sista konsert med kören.

"Visans värde varar" heter konserten som Gustafskören gör tillsammans med visduon Mats Höjer och Sölve Olofsson i Missionskyrkan i Borlänge på söndag. Kvällen kommer att bestå av visor, gamla som nya. Det blir den sista framträdandet som kören gör med Camilla Last som ledare.

– Ibland kommer man till en punkt i livet där man vill lägga energi på andra saker. Nu har jag kommit dit. Jag har fått familj, vill prova andra saker och testa nya vyer, säger hon.

Läs också: Camilla från Hedemora till operan

Camilla Last, tidigare Sörman, är uppvuxen i Borlänge men bor numera i Hedemora. Hon har studerat vid Musikkonservatoriet i Falun och Teaterhögskolan i Göteborg. Hon har medverkat i flera lokala musikaluppsättningar och blev ledare för Gustafskören för fem år sedan.

– Det har varit väldigt utvecklande både för mig och dem, kören har utvecklats fantastiskt mycket. Vi har gjort många konserter ihop och haft väldigt kul. Man ses ju varje vecka så det blir en sammanhållning som blir tung att lämna. Men livet har sin gång.

Jag känner inte att tiden räckt till tidigare

Läs mer: Sjunger bästa musikallåtarna

En av anledningarna till att hon slutar som körledare är för att få tid över att göra annat. En av de sakerna är att producera en stor konsert den 13 maj nästa år för att fira att Maserhallen i Borlänge fyller 50 år. Sedan finns planer på att göra en egen föreställning under våren.

– Sedan kommer det också bli julshower och annat framöver. Jag känner inte att tiden räckt till tidigare. Så jag kommer inte att sitta arbetslös direkt, säger Camilla.

Läs också: Gustafskören firar 40 år med sång och tårta

Mer läsning

Annons