Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

CajsaStina och Jack sjunger sina fäders sånger i Grängsberg

Cornelis Vreeswijk och Fred Åkerström hör till svensk musikkanon. Nu gör deras barn Jack och CajsaStina gemensam sak med att framföra sina berömda fäders sånger. På fredag uppträder de i Cassels konserthus.

Annons

Jack Vreeswijk och CajsaStina Åkerström uppträder i Grängesberg.

"Du och jag farsan" kallar CajsaStina Åkerström och Jack Vreeswijk turnén de gör tillsammans med sina fäders och sina egna låtar. Den 21 oktober står de på Cassels konserthus scen i Grängsberg för ett uppträdande.

De båda vissångarna har arbetat ihop tidigare, men nu är det en mer gemensam historia det handlar om.

– Tidigare har det varit mer separata grejer och så har vi kanske mötts i en låt. Nu varvar vi hela konserten tillsammans med sololåtar och duetter. Det blir en gemensam resa verkligen, säger CajsaStina.

Läs också: Jack Vreeswijk går i pappa Cornelis fotspår: "Jag är en visknutte"

Som barn till två av Sveriges mest omtyckta vissångare har de en hel del gemensamt. De möttes aldrig som barn men kände till varandra genom fäderna som var både kollegor och konkurrenter. Men ganska tidigt sökte de upp varandra, säger CajsaStina.

– Sedan har vi hejat och pushat varandra genom åren. Det har funnits en vänskap där och vi har oundvikligen lite samma referensramar i de rötter som vi båda har, säger hon.

CajsaStina uppträdde som ung tillsammans med pappa Fred men skivdebuterade första 1994 och gjorde då succé med bland annat hitlåten "Fråga stjärnorna". Förra året fick hon åter en hit med låten "Är det så här det känns att komma hem" som spelades flitigt i P4. Under de 22 år som gått sedan hon debuterade har det hänt mycket i musikbranschen.

– Det har varit ganska omvälvande förändringar. I dag känns det rätt spännande med det musikklimat som vi befinner oss i. Det kräver en mer påhittighet hos artisterna att komma ut med sina alster. Det man inte får in i den fysiska skivförsäljningen får man ta igen på andra sätt, säger hon.

Läs också: CajsaStina drog fullt hus

Mer läsning

Annons