Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Skifs fyller 70 − Vansbro kommun firar med hyllningskonsert och utställning

Den 20 april fyller Vansbros musikaliska stolthet Björn Skifs 70 år och Vansbro kommun planerar för födelsedagskalas. Firandet dröjer dock till helgen den 30 september-1 oktober, då det blir tre hyllningskonserter med lokala artister som tolkar Skifslåtar, samt en utställning.
− Fantastiskt kul. Jag har alltid känt ett enormt stöd från min hembygd, säger Björn Skifs.

Annons

Det blir totalt tre förställningar på Vansbro teater under helgen.

− Två konserter lördagen den 30 september och en på söndagen den 1 oktober, berättar Åsa Larsson, som fått i uppdrag att projektleda firandet. Hon fortsätter:

− Björn Skifs är inbjuden som hedersgäst och har tackat ja, vilket vi är jätteglada för. Vi hoppas att han ska få njuta av det bygdens artister har att erbjuda iform av godbitar från hans egen fantastiska musikaliska karriär, säger ÅsaLarsson.

Konserten blir cirka två timmar lång med en paus mitt i. Planen är att genomförandet ska vara i kronologisk linje med Björns karriär.

− Det kan alltså vara låtar ända från tiden med Slam Creepers, fram till i dag, som tolkas, poängterar Åsa Larsson.

Biljetter till konserten kommer, Björn till ära, att släppas på hans födelsedag den 20 april. De säljs via Visit Södra Dalarna.

Björn Skifs säger sig inte vara så noga med själva jubiléet, däremot sätter han stort värde på initiativet från barndomskommunen.

− Födelsedagen ser jag helst mestadels passerar i tystnad, men däremot att Vansbro kommun vill göra det här för mig gör mig både glad, rörd och smickrad. Jag ser fram emot att få sitta och njuta av vad det nu är som hittas på. Jaghar alltid känt ett enormt stöd och support från min hembygd. Vansbro ärfortfarande hemma för mig, och det är dit jag längtar, säger han.

Nu söker Vansbro kommun efter lokala artister som vill medverka underkonserten.

– Musiker, körer, band, kulturskolor och spelmanslag som vill medverka är välkomna att anmäla sitt intresse till mig senast den 15 mars. Mer information kommer löpande attfinnas på kommunens hemsida och genom annonser. Lite beroende på hur stort intresset blir kan det sedan bli en audition, säger Åsa Larsson.

I sambandmed konserterna öppnas också en två veckor lång utställning med foton, affischer och prylar från Björn Skifs långa och imponerande karriär.

− Utställningen kommer att hållas i Grottan, Medborgarhuset, och vi vill gärna låna saker som kan vara roligt för andra att se på utställningen. Om du har något att bidra med som du kan tänka dig att låna ut under ett par veckor så får du gärna kontakta mig, säger Åsa Larsson.

Under helgen i månadsskiftet september och oktober arrangerar Vansbro kommun en hyllningskonsert till Björn Skifs.

Mer läsning

Annons