Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18 år efter kl 18 - annars är det stopp hos Tom

/
  • Nya tag. Tom andersson kommer jobba hårt för att allt ska flyta på och hålla sig inom ramarna för alkohollagen.  Foto: Kenny Ericsson Tällberg

Annons

Toms Bar AB som ligger på gågatan i centrala Malung driver även "tältet" under dansbandsveckan och man vill nu informera årets kunder om att alkohollagens regler kommer gälla.

Tom som nyligen satt sig i skolbänken för att läsa Alkohol på restaurang har även tagit med sig personalen och utbildat dem och sig själv i ansvarsfull alkoholservering.

Alkoholhandläggare i Malung kommer även de att fortbilda personal och Tom om vad som gäller under veckan. Saker som kommer göra att man kan hantera situationer under mer kontrollerade former. Även vakt och polis kommer berätta om deras arbete.

- Personalen är redan idag mycket duktig men vi vill visa att vi gör vad vi kan för att bli ännu bättre och ständigt utveckla oss, säger Tom Andersson i ett pressmeddelande.

Tom vill upplysa alla om vad alkohollagen är för något.

Det måste alltid finnas tillgång till matservering så länge man serverar alkohol. Kvitton måste lämnas på allt. Man får inte servera alkohol till någon under 18 år. Eller någon som bedöms ha fått i sig alldeles för mycket alkohol.

Nytt för i år är att det är 18-års gräns från klockan 18. Man får då bara komma in om man är i målsmans sällskap.

Man kommer även göra en daglig genomgång och uppföljning med vakter och personal.

Mer läsning

Annons