Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik för köttberget

Annons

I lördags följde Daniel med mamma Lena och pappa Thomas till Säterdalen för att fira Dalarnas Country music club som fyller 30 år i sommar.

Publikens medelålder var nog runt vad som Sveriges finansminister Per Nuder kallar köttberget, det vill säga 40-talister som Nuders chef Göran Persson.

Men Daniel kan nog locka fler jämnåriga till countryshowerna.

- Jag tycker det är bra musik och Mats Rådberg och Rankarna är mina svenska favoriter. Pappas band Country Cream är också bra, sade Daniel.

I lördags var han en av de 350 personer som kom till Säterdalen för att fira Dalarnas Country music club som fyller 30 år i sommar. Publiken kom i bussar och bilar från hela Dalarna.

Tommy Backström som var med och startade klubben 1975 stod på scenen och presenterade kvällens sju band.

Han spelade själv rasonatorgitarr i Weeds tillsammans med Thomas Blom från Falun på gitarr, Lars Blom, Torsåker, mandolin, Jens Koch, Munkedal, banjo och Håkan Nordgren, Falun på bas.

Coyote Smile från Borlänge var en trevlig överraskning. Bandmedlemmarna Håkan Elfving från Borlänge på lapsteel och gitarr, Petri Mäkiaho, Linghed, sång och gitarr, Johan Grandin, Morbygden, trummor och Christer Jonsson, Alfta på kontrabas spelade härliga tryckare och svängde loss i låtar av bland andra Merle Haggard.

Western Satellites från Borlänge var bättre än någonsin.

Sedan Mats Rådberg och Rankarna fått ordning på ljudet blev det ännu mer fart på publiken. Många dansade framför scenen till Rådbergs gamla godingar och nyare kompositioner.

Jag lyfter på cowboyhatten och gratulerar Dalarnas Country music club. Med nuvarande eldsjälar och killar som Daniel blir det nog minst 30 år till att fira.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons