Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Munck dubbelt prisad

Annons

Uppvaktningen skedde i samband med årets upplaga av den nu klassiska Gillesfesten som dessutom kom att bli den 60:e i ordningen.

Sällan har man sett och hört ett hyllningsföremål bli så till den milda grad rörd. Man hörde tydligt att han hade nära till tårarna och det dröjde en stund innan han kunde fortsätta sitt tacktal.

Men det saknades heller inte anledning. Munck blev nämligen tvåfaldigt hyllad och hedersbetygelserna verkade inte veta några gränser.

Ceremonien inleddes med att Dan Andersson-sällskapet, genom ordföranden Torsten Pettersson, hade den äran att överlämna prissumman via en check på 20 000 kronor, vackra blommor och ett snyggt diplom.

Direkt efter detta kom dagens överraskning för såväl Munck som den 550 personer stora publiken.

Sällskapet Svenska Lutans representant, Hans-Börje Witterbo, Göteborg, överlämnade ett stort hedersdiplom i mässing plus ett faktaspäckat bokverk där alla lutaspelare presenteras i ord och bild.

Hågkommen på festen blev även Ruth Persson, en av de första som på 40-talet guidade i och vid Luossastugan. Hon uppvaktades med blomster och beröm genom Hans Bergström i styrelsen för Skattlösbergs hembygdsgille.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons