Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mozkovitch till final

Annons

Finalen i Östersund äger rum i maj. Det var fullsatt på Cozmoz i Borlänge när man på lördagskvällen drog i gång länsfinalen i Musik direkt. De tolv banden som gjorde upp om förstapriset har samtliga kommit med som de fyra bästa från deltävlingarna i Säter, Rättvik och Vanbro.

Första pris var att i maj få åka till Östersund och tävla i riksfinalen, andra pris var boken Musik som levebröd av Kent Wennman och platsen som reserv utifall att ettan skulle falla bort. Tredje pris var också boken av Wennman och äran.

Konferencierer för kvällen var Jonas Heavy Stentäpp och Bengt Erlandsson, Heavy iklädd kostym kvällen till ära. De underhöll mellan spelningarna med roliga historier om hajar som går highschool och kunskap, som att det är omöjligt för en människa att slicka sig själv på armbågen.

Bandet Mandrake, som vann tredje pris, höll en underbar scenshow med hög konstnärlig klass där bandmedlemmarna for runt på scenen och spelade medryckande heavy metal. Under låten Over the Ocean använde de till och med en döds levande kolja.

- Jag trodde inte att vi skulle vinna i kväll, men det var ändå så jäkla skoj att få spela, sade Christian Eriksson, sångaren i Mandrake

Med sina sommarinspirerade kärleksballader, till exempel Kärleksdricka, vann Vissångerskan Emlan från Hedemora andra pris i länsfinalen.

Bandmedlemmarna i Mozkovitch Erik Nilsson på bas, Erik Wallis Wallberg på gitarr, Frank Thunström på gitarr, Anders Keso Sandberg på trummor och Arvid Jonsson på sång gjorde ett så starkt intryck på jury och publik att de kom etta i tävlingen och går vidare. Bandet från Falun spelar något som de själva kallar för hårdvals. Det kan beskrivas som en blandning av blusesång och heavy metal. Medlemmarna i bandet hoppas även på att få hjälp i Östersund av maskoten John Louie Halls.

- Vår seger är ett bevis på att det funkar med att ha en erotisk basist. Att vinna länsfinalen är så jäkla härligt att man knappt tror att det är sant, säger den lyckliga sångaren Arvid Jonsson i bandet Mozkovitch

Ett stark intryck gjorde även bandet SANDEJ från Ludvika som trots sjukdom och en trasig gitarr spelade låtarna 30 of December och My Star.

DANIEL TANSE

Mer läsning

Annons