Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mozkovitch gick hem i riksfinalen

Annons

Helgen har varit full med aktiviteter för Mozkovitch och de andra deltagarna i riksfinalen. Workshops, framträdanden och jamsessions har avlöst varandra.

Mozkovitch spelade upp inför juryn i torsdags och i lördags stod det klart att de som ett av två band vunnit i rockgenren. Men torsdagens spelning gick inte helt perfekt, tycker Arvid Jonsson.

- Vi spelade ganska bra, men första låten var lite otajt. Det var en så stor scen, så det var lite nervöst. Men juryn gillade det tydligen, säger han.

På lördagen var det stor prisutdelning. Tio deltagare fick pris, varav det finaste var Musik Direkts stora turnépris. Ett antal genrepris delades också ut, och Mozkovitch knep alltså ett i rockgenren.

- Det var nog bästa ögonblicket - när de drog motiveringen och man förstod att vi vunnit. Då kändes det jäkligt härligt.

Juryns motivering löd: ”Med grovt tillyxade gitarrer och skönt underjordiskt sväng korsas Glenn Danzigs onda bluesrock med svängigt ’grungiga’ flanellskjortor från Seattle”.

Alla vinnarna fick spela en låt var på prisutdelningen.

- Den spelningen gick bra. Då var man avslappnad och det var bara att köra på.

Annars tycker Arvid Jonsson att det viktigaste med finalen var att träffa så många andra musiker och knyta kontakter.

- Och att jamma på klubben. Man fick snacka ihop sig och gå upp på scenen. Det som slog mig var att det var så hög kvalitet på alla som spelade. Det var mycket soul- och funkband.

- Sedan var det kul att det var många som uppmuntrade oss. Eftersom vi är så unga var det många som sa till oss: "fortsätt nu - sluta inte", säger Arvid Jonsson.

Mozkovitch nästa inbokning i kalendern är Seasidefestivalen den 21 maj. Och till sommaren alltså Storsjöyran och Sundsvalls gatufest.

- Det blir coolt att spela på samma festival som Hellacopters och Turbonegro.

Musik Direkts stora turnépris, en hösttturné i Mellansverige, vanns av skabandet Scaramanga från Hudiksvall, hiphoparna Vacatierra från Kungälv, popbandet Vanessa från Södertälje och singer/songwritern Hedda från Östersund.

Sammanlagt deltog 23 grupper/ solister från Luleå i norr till Lund i söder i årets Riksfestival, den 19:e i ordningen.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons