Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mothårs

Annons

Det har han säkert gjort via ICQ, hörs den nykäres lillasyster med ett flin likt ett bredband säga. Kaxigt berättar hon som är sexton år och nio månader från rullstolen hur hon själv chattat med en kille från Kanada. Mindre kaxigt att det visade sig att han var tretton.

ICQ eller Lunarstorm är tydligen det nya sättet för ungdomar att träffas utan att det vare sig kostar bussbiljetter eller kräver stärkande folköl. Tack vare dessa sajter på Internet får ungdomar i dag chans på andra ungdomar för endast 11 öre minuten, kvällstid.

Hemskt tänker vissa, tråkigt tänker andra, spännande tänker jag och börjar fundera på de möjligheter som äntligen dykt upp för den mängd pojkar och flickor som för flera år sedan upptäckt men inte upplevt varandras olikheter.

Tänk bara på alla de ungdomar som aldrig törs visa sina tonårsfinniga nyllen på några av Dragplåstrets fester eller som enligt dem själva och, hemska tanke, enligt andra inte passar in. Vem bryr sig om sådant när både musik- och hästintresset visar sig vara identiska?

Här kan de i lugn och ro prata, diskutera och berätta för jämnåriga, om intressen, skolan och eventuell avsky eller kärlek för mode och ångestframkallande frisyrer.

Det spännande är att ungdomarna får en chans att upptäcka att det finns fler, massor där ute som bara går och hoppas på att upptäcka en själsfrände. Skulle det sedan visa sig att killen under pseudonymen Kermit eller tjejen under pseudonymen Miss Piggy, bor i samma stad, ja, resten kan ni räkna ut själva.

De flesta chattar en längre tid innan en träff bestäms och på det viset byggs äntligen det band upp som under discodunk och kompisars nyfikna ögon aldrig fått en chans.

Visst, det kanske låter naivt, kanske rent av dumt.

Hur ska de då veta hur man beter sig i verkliga livet?

Men faktum är att det gör varken från eller till. Jag menar, om vissa ungdomar ändå inte vågar sig ut bland jämnåriga där deras sociala kompetens möjligtvis kan tänkas utvecklas har det väl ändå ingen betydelse. Dessutom leder dessa kontakter, enligt säker källa, till både högre självförtroende, nya kompisar och ibland när Amors pilar träffar rätt, förälskelse.

Låt ungdomarna chatta i den mån ekonomin tillåter.

Låt deras första förälskelse bli ett resultat efter en lång tid ute i de surfandes värld.

Tids nog, kommer den dagen när de själva ger sig ut på den inte alltid så populära men ändock alltid existerande köttmarknaden, för att efter ett par öl lyckas övertyga den lika ostadiga damen om ett nattligt äventyr.

Huga, det låter hemskt.

Skribenten föredrar den mer oskyldiga och spännande jakten på nätet för 11 öre minuten, kvällstid.
EVA REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons