Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte om teaterframtid

/

Annons

- Vi ska diskutera synpunkter som facket haft på arbetet, säger hon själv om mötet.

Styrelseordföranden Inga-Britt Kronnäs-Samils (s) vill tona ner konflikten.

- Det kan ha framstått i media som att det varit fullt krig mellan facket och styrelsen, men jag upplever att vi har ett väldigt gott samarbete. Däremot måste vi bli bättre på att sätta oss ner och tillsammans diskutera utifrån allas olika perspektiv. I nuläget är det väldigt viktigt att vi planerar för framtiden.

På agendan står bland annat att diskutera ansvarskommitténs förslag om regionbildning och vad det innebär för Dalateaterns del om statens kulturbidrag i framtiden kommer att gå till ett regionförbund för att sedan delas upp på olika institutioner.

En annan fråga är nya kulturministerns kulturutredning.

- När den kommer måste vi vara flexibla och beredda på att anpassa oss efter nya direktiv, säger Inga-Britt Kronnäs-Samils.

Hur hänger det här ihop med fackets kritik av teaterchefen?

- Det hänger ihop med styrelsens beslut om att förlänga Astrid Assefas kontrakt med fyra år. Det här är det första av många möten vi kommer att ha framöver. Nu kommer vi först och främst besluta hur arbetet ska läggas upp.

Teaterförbundets lokalrepresentant Patrik Pettersson är försiktig med att uttala sig om vad facket hoppas få ut av mötet.

- Jag måste gå dit först innan jag kan uttala mig. Det är svårt att säga vad vi kommer att komma fram till.

Mer läsning

Annons