Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morgonpigg nyhet för Sommar i P1: "I år kan man lyssna redan till frukosten"

Sveriges mest populära och även äldsta radioprogram sänds från den 24 juni fram till den 20 augusti. Tidigare har programmet sänts från klockan 13 men i år kan den morgonpigga publiken lyssna till programmet redan från klockan 7 på morgonen.

Annons

Nu på onsdag presenteras årets Sommarvärdar i direktsändning i P1. Tidigare år har programmet sänts med start klockan 13, men i år kan även den morgonpigga publiken lyssna till Sommarpratet till frukosten. Då Sommar i P1 finns tillgängligt redan från klockan 7 på morgonen - då släpps nämligen poddversionen av programmet.

– Sommar är en av få kvarvarande lägereldar i vårt land och väldigt många tycker om att lyssna på direktsändningen klockan 13. Vi gläder oss åt att en stor och växande skara lyssnar på Sommar som podd. I år kan man välja att lyssna på dagens Sommarpratare redan till frukost, säger Sommar i P1:s programchef Bibi Rödöö, i ett pressmeddelande.

Ända sedan 2005 har det varit möjligt att höra programmet i efterhand – något som uppskattas av lyssnarna. Varje år ligger Sommar i toppen på listorna över mest lyssnade poddar. I en undersökning 2016 angav motsvarande nära 2,5 miljoner personer att de någon gång har lyssnat på Sommar i P1 som podd.

Den direktsända presskonferensen onsdag 14 juni kan höras i P1 klockan 13.00-14.00. Den sänds även som video på Sommars facebooksida och hemsida.

Sommar i P1 sänds klockan 13.00-14.30 i P1, på sverigesradio.se och i Sveriges Radio Play mellan 24 juni och 20 augusti. Poddversionen av Sommar i P1 publiceras klockan 07.00 i Sveriges Radio Play, där poddar finns och på sverigesradio.se.

Mer läsning

Annons