Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moraeus lyfter förutsägbar show

/

Annons

"Sommar, sommar, sommar" är låten som får inleda och sen följer en lång harrang om gamla folkparksminnen. Kalle Moraeus gör det bra när han på sitt kärva, men livfulla sätt berättar om när han plankade in på folkparken i Orsa. Bengan Jansson och Sussie Eriksson gör det också bra, men Patrik Isaksson känns mest bortkommen och blyg. Han försöker vara rolig föreställningen igenom, men kommer egentligen bara till sin rätt när han spelar sina egna hittar, "Du får göra som du vill" och "Faller du så faller jag". På den senare får han faktiskt till lite allsång, men trevande.

Kalle Moraeus och Bengan Jansson är bra rakt igenom. De märks att de har gjort det här tusen gånger förut. Skämten sitter i ryggmärgen och tajmingen är bra. Kalle tycker Bengan gör en kulturgärning som fortfarande spelar dragspel. "Du är lång och snygg, du kunde spela elgitarr, men nä, du valde dragspel. Vad hände egentligen?"

Som present för sin tappra kulturgärning med folkmusik och dragspel får han en dragspelsklubb. Hela bandet plus Patrik Isaksson och Sussie Eriksson kommer in på scenen med dragspel på magen och skyltar där det står BAK, Bengans dragspelsklubb.

Tyvärr blir det lite väl mycket mellansnack och anekdoter av den här typen. Det är sällan låtarna går i följd och tempo blir det först i slutet, när de river av ett längre medley.

En mer lyckad sketch är när Kalle Moraeus leker trollkarl. Sussie Eriksson är hans virriga assistent och skådespelar egenskaperna kommer till användning. Kalle hoppar runt på scenen som ett glatt barn och skriker "hepp", som en äkta cirkusartist. Han tvingar ner henne på två stolar och drar undan dem till publiken jubel.

Ett nummer som de borde stryka från repertoaren direkt är när trummisen i kompbandet börjar rappa. Låt hellre Patrik Isaksson spela något mer av sina egna grejer så får han göra det han är bra på.

Fakta

Genre: Folk och Pop

Artistert: Kalle Moraeus, Bengan Jansson, Patrik Isaksson och Sussie Eriksson

Plats: Säterdalen

Datum: 5:e Juli

Publik: Drygt 500

Mer läsning

Annons