Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moneybrother utan panik

Annons

Jag ska spela lite nya låtar, det kan ju bli lite tråkigt annars. Men jag har absolut inte tröttnat på Blood panic, säger Anders Wendin.

Han viker sommaren åt stadsfestivaler som Storsjöyran i Östersund men hinner också med ett par utlandsresor, Moneybrother ska spela i både Tyskland och Finland. Anders Wendin skrattar lite och säger att det hade ju varit roligare om han slagit i Spanien, Portugal och Frankrike - men Nürnberg fungerar ju också.

- Det är ganska bra festivaler och jag ska spela på större scener. Finland ska bli kul, de har ju en annan inställning till sprit och fest. Det brukar bli intressanta tillställningar.

Blood panic släpptes förra våren och singeln Reconsider me blev ett självklart ljudspår för den festivalsommaren. Musikkritikerna kastade rosor över Wendin och kompbandet Panthers och Moneybrother hyllades under vinterns musikprisgalor som Grammis och P3 Guld. I slutet av sommaren ska uppföljaren till Blood panic börja spelas in. Jari Haapalainen som producerade debuten är inkopplad den här gången också.

- Låtarna är lite mörkare, det blir en deppigare skiva. Fast det är klart, när jag väl står där med bandet i studion kan det bli mer action.

När släpps skivan?

- Jag skulle tro att det kommer en singel i slutet av det här året och i januari nästa år borde albumet finnas ute. (PM)

Fotnot. Den 8 juli når Moneybrother Borlänge på sin turnérunda.

JOHAN SJÖSTRAND

Mer läsning

Annons