Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moneybrother ställer in

/
  • Bara 100 köpte biljetter i förväg till turnén Parksommar. Nu ställer arrangörerna in konserten där bland andra Moneybrother spelar. Foto: Scanpix

Annons

— Vi är alla väldigt ledsna över det här. Men artisterna skulle antagligen bli ännu ledsnare av att stå och spela för en stor öde folkpark. Vi har helt enkelt inte sålt tillräckligt mycket förköpsbiljetter, meddelande en besviken Patrick Fredriksson, Parksommaransvarig på Luger.

När beslutet togs, tre dagar innan spelningen, hade inte ens 100 biljetter sålts till arrangemanget i Säterdalen. För att det överhuvudtaget ska gå runt måste det säljas 1500-2000 biljetter.

— Problemet är att folkparkerna är vana vid att sälja den största delen av biljetterna vid dörren, men vi har inte råd att vara så beroende av vädret. För ett så här stort arrangemang vågar vi inte chansa.

En bidragande orsak till den klena biljettförsäljningen anser han vara Borlänges Peace & love-festival som har tagit många av Parksommars potentiella besökare.

— Peace & love är en jättebra festival som lockade väldigt många besökare från området. Många har nog inte råd att åka på både och även om de skulle vilja, och då väljer nog många Peace & love som är större, säger Patrick Fredriksson.

Hittills har Parksommars två inledande arrangemang i Höganäs och Nyköping lockat runt 1000 besökare vardera och fått bra recensioner. Och i nuläget finns inga planer på att ställa in ytterligare konserter. Dalabor som vill se Parksommarturnén hänvisas närmast till stoppet i Hallstahammar den 27 juli. De som köpt biljetter till fredagens konsert får sina pengar tillbaka från respektive åteförsäljare.

Mer läsning

Annons