Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moneybrother på höstturné

Annons

Den före detta Monster-sångaren och Ludvikabon Anders Wendins nya projekt Moneybrother gjorde succé i våras med albumet Blood panic. Moneybrother och kompbandet Panthers gav hyllade konserter på sommarfestivalerna och i höst är det dags för en lång turné. Den 3 oktober spelar han i Borlänge i Peace & Love Klubbs regi. I oktober släpps singeln It's been hurting all the way with you Joanna. (PM)

Grafikpris till Falukonstnär
falun. Falukonstnären Modhir Ahmed har fått ännu en utmärkelse för sin grafik, att lägga till tidigare priser han fått vid internationella utställningar. Han tilldelas nu under sitt deltagande i den stora Grafiktriennalen i Krakow det polska Canson-priset för år 2003. Det franska företaget Canson tillverkar bland annat mycket kända konstpapper.

Priset delas ut den 19 september i samband med att triennalen öppnas.

- Det känns mycket roligt, säger Modhir Ahmed, som också gläds för att det är en uppmuntran för grafiken i Falun och konstgrafiska verkstaden där han är föreståndare.

Legendarisk

violinist död

Geneve. Den världsberömde violinisten Tibor Varga avled på torsdagen i sitt hem i Genève efter en hjärtattack. Varga förnyade violinmusiken med sitt sätt att spela och han fick motta många utmärkelser. Tibor Varga föddes 1921 i Györ i Ungern. Hans talang uppmärksammades redan i tonåren då han också bjöds in som solist av stora orkestrar. Under senare år verkade Varga som docent vid Konstuniversitetet i österrikiska Graz. (PM)

Mer läsning

Annons