Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt i festivalsmeten

Annons

Åsa är en av de drygt sextusen ideellt arbetande på festivalen.

- Vi får var sin biljett och mat. Det är helt klart värt jobbet.

Hon har precis tagit examen i Music Management i Hultsfred och har sedan februari varit engagerad i Rockpartys bandbokning.

Vad gör du i morgon?

- Då sitter jag på festivalkontoret inne på backstageområdet och svarar jättemycket i telefon. Det kommer säkert att ringa en massa förvirrade artister som inte vet vart de ska.

Hur går det till att boka banden?

- Jag har varit med och bokat de så kallade Rookiebanden som kommer att spela på Stora Dans. Rockparty fick in 1 500 demos. Sen utsågs en lyssningsgrupp på 20 personer, alla med olika musiksmak. Till slut valde vi ut 18 band.

Kunde du som före detta Borlängbo undvika att lyssna lite extra på dalabanden?

- Egentligen får man ju inte vara lokalpatriot, först lyssnar man vilka band som är bra. Avsmak och Miss The Point från Falun är två bra band oavsett om de kommer från Falun eller inte. Sen är det klart att vi vill ha ett bra spridningsområde, det går inte att bara ha en massa Stockholmsband eller band med enbart 18-åriga killar.

Vilka band ska du se?

- PJ Harvey, Alicia Keys, Pixies och Peaches kanske. Men jag har lovat att jag ska se Snook också, de spelar glad 1990-talshiphop med såpbubbelshow, men de spelar samtidigt som Pixies så jag vet inte hur jag ska göra. Jag lever i någon slags förnekelse och låtsas att jag hinner med allt.

Blir det någon fest när man är funktionär?

- Ja, jag tänkte parta på faktiskt. Som funktionär har man ju alltid ett ansvar, men jag har längtat hela året efter det här.

Och hur många timmars sömn?

- Inte så många. Några timmar per natt. Det får man prioritera bort.

Vad händer efter festivalen?

- Jag har fått jobb här nere. Ska jobba halvtid med föreningen Sheena som jobbar med att uppmuntra tjejer till att spela musik. Det ska bli kul att kunna fokusera på ett jobb som är kul och samtidigt få betalt för det.

Hur är det i Hultsfred när det inte är festival?

- Vi är lite bortskämda. Det bor 5 000 i byn och ändå kommer minst ett bra band i veckan och spelar på vår onsdagspub. Det har förändrats en del sedan jag började plugga här, då var det 70 studenter och nu är det 250 studenter. Fokus ligger på upplevelseindustrin och digitala medier.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons