Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miss Li lovar lägre tempo

/

Annons

Linda Carlsson, eller Miss Li som de flesta utanför Borlänge känner henne, är inte tjejen som vill såsa. Det är bara ett år sedan hon satte sig vid pianot första gången. Sedan dess har hon spelats flitigt i radiokanaler, turnerat runtom i landet och är i dagarna på väg att ge ut sitt andra album.

Första skivan som släpptes i höstas följdes av en stressig period och när hon väl fick en förmiddag ledig så satte hon sig direkt vid pianot.

- Jag hade inte skrivit på länge så på bara några timmar hade jag fått ihop åtta låtar. Totalt tog det mig två dagar att skriva 17 låtar och när jag var klar så tänkte jag: ska jag inte spela in de här? Det är så jobbigt att gå och bära på färdiga låtar, tycker jag.

Inom ett halvår efter att första plattan släpptes var Miss Li inne i studion igen för att spela in God put a rainbow in the sky.

Och hon hann precis färdigt hon innan hälsan vek. Diagnosen var körtelfeber och eftersom Linda hade kört på utan att känna efter så hann rösten ta ordentligt med stryk.

- Jag satte mig själv i den här situationen när jag gick in i studion igen så snabbt. Jag blev hesare och hesare men spelade ändå och till slut tappade jag rösten totalt. Jag fick knutar på stämbanden.

Nu är Linda nästan återställd. Men inför skivsläppet nästa vecka tänker hon ta det lugnare, hon har lärt sig en del den här våren, säger hon.

- Jag har faktiskt bokat in en semester direkt efter skivsläppet. Efter förra gången gick det i ett hela tiden. Nu försöker jag ta hand om mig och har lärt mig att säga nej. Jag stänger av telefonen och är inte alltid tillgänglig som jag var förut.

På nya plattan finns det typiska Miss Li-soundet med jazz- och cabaréfärgade halvtaktslåtar kvar men texterna handlar lite mindre om relationer och lite mer politik här gången. Dessutom har Linda släppt in pojkvännen Sonny Gustavsson på ett spår.

- Det känns bra. Låten handlar om när vi träffades. Han håller också på med musik och spelar med Captain Murphy som är ett grymt band och han brukar hänga med mig ut och lira ibland.

Mer läsning

Annons