Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minifestival på Desired i Borlänge

Annons

Efter en vår med flera lyckade spelningar med bland andra Isolation Years och Shout out louds på scen siktar Desired minst lika högt till hösten.

- Vi räknar med ungefär fem, sex liveuppträdanden fram till jul, säger Håkan Peleback, bandbokare och en av initiavtivtagarna till Desired.

Den 23 augusti är det säsongspremiär. Högst upp på affischerna står Mates of state, en amerikansk duo med en tjej på orgel och sång och en kille på trummor och sång. Just nu är de ute på turné i Europa. I Sverige spelar de på Debaser i Stockholm och på Emmabodafestivalen. Och så i Borlänge.

- Det var tack vare rekommendationer från sångaren i Speedmarket avenue som vi lyckades fixa Mates of state, berättar Håkan Peleback, bandbokare och en av initiavtivtagarna till Desired.

Speedmarket avenue gjorde en bra spelning på Desired i våras och trivdes bra i källaren på Fly bar, och kommer nu alltså tillbaka tillsammans med Mates of state. De båda banden delar nämligen agent.

Det tredje bandet på minifestivalen är Frances, ett Borlängeband som just är i färd med att spela in en ny demo.

För tillfället jobbar Håkan och de andra också med att få hit singer-songwritern José Gonzales.

- Vi har lagt förslag på ett par datum i september, vi får se när han kan komma, säger Håkan Peleback.

Än så länge är Falubördige Elias Åkesson inbokad i slutet av november, och i oktober ska State of Samuel dyka upp om allt går som planerat.

JOHAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons