Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milrök och tjärdoft på museet

Annons

FALUN. Janos Jurka, som är en av fotograferna i utställningen "Gränslös natur" på Dalarnas museum, kommer att visa sitt bildspel "Milrök och tjärdoft i Finnmarken" på museet den 9 februari.

Jurka, född i Budapest 1937, kom till Sverige 1957 och bosatte sig i Ludvika. Han har i fyra decennier fotograferat natur och är medlem i föreningen Naturfotograferna. Janos Jurka har medverkat i såväl svenska som utländska böcker och tidskrifter och har producerat flera bildspel.

Genom åren har han fått flera utmärkelser i internationella fototävlingar, bland annat i BBC:s årliga tävling "Wildlife Photographer of The Year".

Radiohead

till Hultsfred

Hultsfred.Hultsfredsfestivalen får besök av ett av världens mest hyllade rockband, Radiohead. Britterna släpper sitt kommande, ännu obetitlade, album i maj eller juni. Hultsfredsfestivalen äger rum mellan den 12 och 14 juni. Radiohead får sällskap av triphoppionjärerna i Massive Attack, aktuella med albumet "100th window". Dessutom uppträder dj-n David Holmes, funkkvartetten Free Association, The Ark, heavy metal-bandet Haunted, den serbiska blåsorkestern Boban Markovic Orkestar och Växjöbandet Melody Club. (PM)

Mer läsning

Annons