Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meta Kommer till Falun

Annons

- Jag har ju spelat med Falu Storband förut. Det var länge sedan sist, kanske tio år, men det ska bli jättekul att gästa dem igen, säger hon till tidningen.

Meta Roos är mångsysslerskan med alltifrån utlandsturneer med egna The Rose Band och medverkan i tv-program som Mitt 40-tal till ledmotivsng i Disneyfilmen Lejonkungen och en rad skivinspelningar på sin meritlista.

Hon är född i Boda Kyrkby men bodde under sina Dalaår mest i Borlänge (17 år närmare bestämt). I dag är hon bosatt i Bålsta sedan många år tillbaka men kallar fortfarande Dalarna för hemma.Och den här veckan är faktiskt "hemma" minst sagt på tapeten för redan i dag kommer Meta upp till Falun för att repa ihop sig med Falu storband inför lördagens konsert.

- Det är väldigt roliga möten att få spela med de här amtörstorbanden. Ofta är det spridda åldrar och det finns alltifrån äldre, mer erfarna musiker till unga ess.

På lördagens repertoar står svängig storbandsjazz med gamla örhängen som Glenn Millers At last och 40-talsjazz i samma anda som Meta framförde i filmen 1939. Dessutom bjuds det på en hel del material av yngre årgång.

- Ja, bland annat kommer vi att spela Van Morrison och Beatles.

Meta Roos är i övrigt aktuell med fem utsålda konserter med Malmö Brandkår Big Band i april i Malmö. Och så kommer hon förstås tillbaka till Malung och spelar Brus Britta i Skinnarspelet för tredje året i rad i sommar.

- Det är väldigt roligt att göra något annat än att sjunga också.

Mer läsning

Annons