Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer svängrum för dansen

/
  • Dansrevolution. Sanna Limell tillsammans med sitt danskompani Cre8 som uppträder två gånger under festivalen.

Annons

I åtta av nio år har Sanna Limell från Torsång varit dansansvarig vid Peace & love-festivalen. Varje år har hon strävat efter att visa den bredd som finns inom dansen i landet.

- Och givetvis visa upp det som känns aktuellt och bra just nu, säger Sanna som inte tycker att dansen fått den uppmärksamhet den är värd på festivalen.

- Visst är Peace & love i första hand en musikfestival men det är synd att människor missar att eliten inom dans i Sverige finns på plats i Borlänge.

På fredagskvällen uppträder bland annat Stockholm Tap Ensemble som består av sex av landets bästa steppdansare under ledning av Mattias Lundmark. Gruppen blandar alla stilar av stepp med swing, funk och latin.

För tredje året i rad deltar eldslukaren, dansaren och koreografen Julia Klingvall från Stockholm i festivalen, i år med en modern dans kallad "Fritt Fall".

Cre8 där Sanna Limell är en av deltagarna uppträdde både på torsdagskvällen och på lördagen. Huvuddelen av kompaniets medlemmar träffades vid balettakademien i Göteborg. Gruppen kännetecknas av en mångsidig och underhållande repertoar med en variera dans- och musikstil.

- Grunden är jazzdans men Cre8 tar även sidosprång inom streetjazz, stepp och modern dans, säger Sanna Limell som själv blandar dansen med uppdrag som tränare.

- Drömmen är att ge dansen ännu större plats i festivalen. Jag vill se fler föreställningar och workshops där dansare delar med sig och utbyter kunskaper.

Fakta/Sanna Limell:

  • Ålder: 26 år
  • Bor: Stockholm, uppvuxen i Torsång.
  • Familj: Mamma och pappa i Torsång, syster och pojkvän i Stockholm.
  • Yrke: Dansare, utbildad vid balettakademien i Borlänge och i USA.
  • Aktuell: Dansansvarig för 8:e året i rad på Peace&Love.

Mer läsning

Annons