Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer spel i Gundes Bingolotto

Annons

Det blir mer spel och nya pengar att vinna när Gunde Svan tar över ledningen för Bingolotto.

- Vad vi känner och vad vi sett i publikunderökningarna visar att det i första hand är spelet som gör att man tittar på Bingolotto, säger Svan.

Därför ska spelandet i delvis nya former i fortsättningen få dominera programmet. Det betyder att musiken med livebandet, världsstjärnor och andra artister helt försvinner.

Med Svan vid rodret ska Bingolotto söka sina rötter, det vill säga anknytningen till idrottsrörelsen och folkrörelserna där det hela började ska bli tydligare. I varje program ska representanter från föreningslivet vara med och spela i studion. Det blir också dueller mellan föreningarna i frågesporter eller mer fysiska tävlingar.

Två nya finalmoment ska göra programmet mer spännande. Banken går ut på att en dragen vinnare får välja mellan kassaskåp som innehåller hemliga vinstsummor. I Biljakten får personer som lottats fram på sina bilars registreringsnummer duellera om en bil. Kvar blir Superchansen, men den maximala vinstmöjligheten höjs nu till nio miljoner kronor. (PM)

Ordfront kallar till extrastämma

Bakgrunden till extrastämman är uppsägningen av Björn Eklund, redaktionschef på Ordfront magasin i våras. En stämma som hölls under våren underkände dock uppsägningen. Huvudfrågan på extrastämman är dock valet av styrelse. Där står striden mellan två falanger som av vissa beskrivs som "en bredare vänster" och en "mr-vänster" - där mr står för mänskliga rättigheter. (PM)

Mer läsning

Annons