Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer party än indie i Emmaboda

Annons

Borlänges Mando Diao ställer in sin spelning med kort varsel och ersätts av The Mo, det småländska partybandet som (också) är på väg mot stort genombrott till hösten. Dalafärgerna försvaras av Rättviks indiepopdrottning Marit Bergman på torsdagkvällen, och av Moramusikern Peter Morén som ibland spelar bas i The Plan men som tidigt på fredag kväll anför sin egen grupp Peter, Bjorn and John på Emmabodafestivalens andrascen.

De båda scenerna i Rasslebygd har permanentats i två rödmålade trähus som helt rättvist döpts till "Ängen" respektive "Skogen", och årets festival är kanske den bredaste och mest festinriktade någonsin.

Emmabodafestivalen har alltid varit en plats att vallfärda till för den som vill upptäcka nya band, men just årets festival är lite annorlunda.

Marit Bergman, Caesar's Palace, Kristofer Åström & Hidden Truck, Moder Jords Massiva är inte okända artister på väg mot genombrott, och även om programbladet är matat med en väl balanserad blandning av utländska och svenska grupper så finns det inte särskilt många oprövade kort med potential. Däremot så är det naturligtvis upplagt för fest med band som The Mo och Caesar's Palace på spelschemat.

Det saknas dock inte helt oprövade, nya unga kort på Emmaboda, och band som Laakso och Franke är alltid kul att kolla in.

I år spelar också ett antal band som varit med i matchen ett tag utan att få den uppmärksamhet de förtjänar, grupper som Division of Laura Lee och Sobsister. Här är några av årets absoluta höjdpunkter på Emmabodafestivalen 2002 - Mer än hjärna.

Band som förtjänar ett brejk, och några som definitivt kommer att slå igenom på bred front.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons