Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melody Club spelar på DalaRiot

/
  • Melody Club är ett av åtta band som spelar under festivalen DalaRiot på Orrskogen i Malung på lördag.

Annons

För fem år sedan slog Melody Club igenom med låten Palace Station från albumet Music Machine. Sedan dess har Växjöbandet hunnit göra mer än 300 spelningar i Sverige och Europa, de har släppt uppföljaren Face the music och kom i höstas med tredje albumet Scream .

Och i dagarna är det alltså dags för den stora USA-lanserigen som börjar med en spelning i New York på torsdag. Under våren släpps albumet At your service I USA som innehåller sex låtar från de två första plattorna. Vi frågade Kristofer Östergren hur man förbereder sig för en USA-lansering.

- Oddsen ökar för att man ska lyckas i USA om man är bra live och vi är ett bra liveband. Vi har mycket att ge live eftersom vi har spelat så mycket. Men visst, USA är ett stort land och man vet aldrig.

Melody Club bildades redan 1994 men gick då under namnet Tamburine. Då var det 60-talsrock som gällde och influenserna kom från band som The Kinks och Beatles. 1998 bestämde sig bandet för att kasta ut orgeln och lyfta in syntarna istället. I och med det föddes Melody Clubs egen hybrid av rockmusik och synthpop som blev typiskt för de två första plattorna. När Melody Club i början av förra året gick in i studion igen för att spela in Scream var målet att ta lite ny riktning.

- De två första skivorna var uppbyggda med en väv av syntar, gitarrer och sång som gick in i varandra. På Scream tog vi bland annat in Klas Åhlund från Teddybears som även har producerat Robyn och han hjälpte oss att renodla soundet och rensa upp lite. Han har pushat för att ta fram kärnan i låtarna och låta den ta lite plats. Annars ville vi göra en bredare skiva än tidigare och så har det blivit lite mer 70-talsinfluenser, lite mer Abba.

I USA släpps en sammanslagning av era två första plattor, känns det inte som att ta ett steg tillbaka, att åka dit och marknadsföra något som har flera år på nacken?

- Visst, det är främst en skiva som ska sparka in dörrarna för att vi sedan ska få leverera Scream, men den är en asbra skiva!

Melody Club är ett av åtta band som spelar under festivalen DalaRiot på Orrskogen i Malung på lördag. Bland annat spelar även The Kristet Utseende, Livelihood och Plan Three. På fredag spelar de på Resturang Älvan i Avesta.

Fakta: Fakta DalaRiot

Banden som spelar är Melody Club, The Kristet Utseende, Livelihood, TruckDiesel, Plan Three, Heronic, Nikola Sarcevic, Basically the Same.

DalaRiot arrangeras för andra året på Orrskogen av ungdomar i Malung. 2005 var första gången och då spelade främst demoband från Dalarna.

Festivalarrangörerna hoppas locka 1500 besökare till Orrskogen på lördag. Hittills uppskattar de att närmare hälften av biljetterna sålts.

Mer läsning

Annons