Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melody Club på nya Kåren

/

Annons

Melody Club är stora i Sverige just nu. Något annat kan man inte säga, även om jag själv inte har ägnat nämnvärt intresse åt bandet. De slog igenom 2002 med albumet Music Machine och ligger just nu tvåa på trackslistan med singeln Fever Fever från tredje plattan Scream.

Och studenterna som festade på kårhusinvigningen på torsdagskvällen visste förstås att uppskatta besöket från Växjö.

Som små märkliga rockdjur klev grabbarna i Melody Club upp på den trånga scenen inne i kårhusets nya lokaler på Åsgatan och förvandlade genast folksamlingen nedanför till en dansande, hoppande mob.

Bandet som har en ansenlig mängd livespelningar i ryggen vid det här laget är väl ihopspelat och leverar sin blandning av glampop, rock och synth med drivigt sväng.

Ensam stjärna i bandet måste nog dock sångaren Kristofer Östergren sägas vara när han posar sig genomblöt av svett i sina tajta svarta brallor och sin svarta kavaj. Resten av bandet spelar musik men vågar inte ta ut svängarna för den goda showens sak utan ser mest förskräckta ut där de står på scenen i sina rock'n'rollattribut. Men det gör inget. Stämningen är på topp ändå.

Och Emmon, vår egen electrodiscokulla från Mora, fick publiken att röra på höfterna redan innan huvudnumret klev på.

Den som trodde att de mörka texterna på nya plattan The Art and The Evil borgade för en dyster föreställning hade fel. Visserligen entrar hon scenen i strikt svart klädsel och en slickad page, men ett uppriktigt leende har parkerat sig i Emma Nyléns ansikte och den medryckande känslan sitter i hela spelningen igenom. Enda invändningen är att hon uppträder helt ensam. Skaffa ett band Emmon, det kommer att bli roligare då! I alla fall för publiken.

Mer läsning

Annons