Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melodifestivalen hettar till i Göteborg

Annons

I ena änden finns veteranerna Svante Thuresson och Anne-Lie Rydé. Tillsammans har de tio års erfarenhet av Melodifestivalen. Dessutom har Svante Thuresson vunnit en gång. Deras bidrag, som beskrivs som en jazzig, charmig, nostalgisk bossa nova, ställs bland annat mot The Arks låt, The worrying kind. Den beskrivs i sin tur som en glam-boogierökare på temat panikångest.

Men ytterligheterna tar inte slut där. När Marie Lindberg från Munkedal ställer sig på scenen i Scandinavium, är det inte bara hennes debut i Melodifestivalen - det är hennes debut på en scen över huvud taget.

Och som av en händelse får hon uppträda i den mest meriterade av deltävlingarna. Det vimlar av redan etablerade artister i Göteborg. The Ark, Jessica Andersson, Jimmy Jansson, Lustans Lakejer, Regina Lund - och så naturligtvis Svante och Anne-Lie.

Tävlingsmänniskan och schlagerveteranen Jessica Andersson sammanfattade det så här när vi träffade henne:

- Jag har råkat hamna i det svåraste startfältet. The Ark naturligtvis. Och Regina går lite åt deras håll, lite tokerier. Och så har vi Svante och Anne-Lie, som skiljer sig totalt. Alla låtar i Göteborg kommer att sticka ut på sitt sätt. Och det är bra.

TT Spektra

KALLE DIXELIUS

Mer läsning

Annons