Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melodifestival - Krönika

/
  • Finalister. Sonja Aldén och Sanna Nielsen firar varsin plats i finalen. Foto: Scanpix

Annons

Tv: Andra chansen i Melodifestivalen, lördag 3/3
Av: Svt Nöje
Med: Programledare Kristian Luuk och deltagarna Sanna Nielsen, Sonja Aldén, Jessica Andersson, Magnus Uggla, Elin Lanto, Jimmy Jansson, Uno & Irma, Nanne Grönvall

Big world med Emilia, Jag går och fiskar med Gyllene tider och Hej Monika med Nic and the family är bara några låtar som gjort mig kräksjuk från början men som jag till slut ofrivilligt gått och nynnat på efter att ha hört dem spelas om och om igen på radio.

Ju oftare en låt spelas, desto mer klibbar den sig fast och norpar åt sig en värdefull plats i din blottade hjärna. Du kan inte skaka den av dig och vet till slut varken ut eller in. Kan någon slå av den där inre cd-spelaren som bara snurrar och snurrar? Är det här en bra låt eller håller jag bara på att bli sinnesjuk?

De åtta näst bästa bidragen i melodifestivalen har i och med lördagens uppsamlingsheat Andra chansen fått en unik möjlighet att lisma sig in och stjäla ovärderligt röstvänligt utrymme i svenska folkets hjärnor.

De två bidrag som går vidare till finalen i Globen efter lördagens Andra chansen har nu spelats inte mindre än tre gånger i tv. Artisterna har hunnit fila lite extra på framförandet och fick i lördags göra om hela grejen med mer erfarenhet i bagaget. Och tv-tittarna som hunnit fylla på chipsskålarna och vila melodifestivalöronen en hel vecka var förstås mer på hugget. Det ska bli spännande att se hur melodierna placerar sig i finalen.

I övrigt var väl den nya cuputformningen helt okej. På gränsen till för komplicerat men samtidigt riktigt spännande med duellerna.

Att Sanna Nilsen och Sonja Aldén gick vidare till final var helt i sin ordning. Två riktiga schlagerlåtar som visserligen inte sticker ut nämnvärt men som lyfter för att de framförs av två kompetenta sångerskor.

Annars tyckte jag att Elin Lanto och Jessica Andersson stod för de ”dötrista barbiedockornas duell” och jag undrar fortfarande varför Magnus Uggla överhuvudtaget var med i melodifestivalen. Han såg ju bara ut som att han ville därifrån.

Fakta/Andra chansen i Nyköping

Till final:

Sanna Nielsen: Vågar du, vågar jag
Sonja Aldén: För att du finns

Utslagna:
Jessica Andersson: Kom
Magnus Uggla: För kung och fosterland
Elin Lanto: Money
Jimmy Jansson: Amanda
Uno & Irma: God morgon
Nanne Grönvall: Jag måste kyssa dig

Mer läsning

Annons