Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melanie C tar död på Spice Girls-ryktena

/

Annons

En gång en Spice Girl, alltid en Spice Girl, så trots att Melanie C faktiskt har en imponerande karriär i eget namn så måste hon hela tiden svara på frågor om bandet som blev ett fenomen under andra halvan av 90-talet.

Det har länge spritts rykten om att Spice Girls skulle återförenas, framförallt sedan Take Thats comeback blev en så stor succé i Storbritannien, men Melanie C tar död på de tankarna.

- Vi skulle behöva spela in en ny skiva och turnera och jag vet inte hur vi skulle hinna med det eller ens om vi vill göra det. Kanske skulle det kunna bli tal om något enstaka konsert i fall det var för välgörenhet eller så, säger Melanie C på besök i Göteborg för att vara med i "Bingolotto" och ler innan hon fortsätter:

- Jag vet inte hur uppdaterad du är på Spice Girls-skvaller, men Mel B har just fått en dotter och Emma ska ha barn i sommar. Det finns inte tid, helt enkelt.

Så det är inte Melanie C som sätter sig på tvären, egentligen, även om det är hon som alltså är den enda som fortfarande har en musikkarriär.

- Jag har hört de ryktena också, säger Melanie C. Men skälet till det är väl att jag är den enda som är ute och pratar med pressen i samband med nya skivan och blir den som får säga saker om det här.

Medan de andra Spice Girls-medlemmarna satsar på annat så har Melanie C satsat hårt på den egna musikkarriären. Hon ger numera ut sina skivor på eget skivbolag och den senaste plattan, "This time", som kom härom veckan är den fjärde hon har gjort sedan uppbrottet från Spice Girls.

- Jag lärde mig mycket av att vara med i Spice Girls och jag hade dessutom möjligheten att handplocka de medarbetare jag ville jobba med från den tiden. Inte bara skivbolagsfolk och så - gitarristen i mitt band spelade även med Spice Girls.

Plattan är rockigare än tidigare och Melanie C berättar att hon efter några års experimenterande med musiken hittat rätt. Hon vill att hennes skivor ska vara rockiga och ha en bra livekänsla. Just nu planerar hon för en större turné som förmodligen kommer att ta henne till Sverige.

- Jag älskar Sverige! Det var här jag fick min första listetta som soloartist, säger hon glatt.

Det som kan överraska lyssnaren är en oväntat cover på 80-talshitten "I want candy" på den nya plattan.

- Den gjorde jag till en film med samma namn med Carmen Electra i en av huvudrollerna. Så det passade bra att ha den som bonusspår på plattan. Men det var en svår låt att göra, alla förknippar den med 80-talet.

TT Spektra

Mikael Forsell

Mer läsning

Annons