Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med där det händer

Annons

Sahara-sångerskan Maria Andersson och resten av bandet har just avslutat en amerikansk turnésejour tillsammans med Hives - båda banden med nya plattor.

Hur har reaktionerna varit på ert nya album?

- Det känns som om vi verkligen fått ett bra mottagande. Det är bara tre veckor sedan vi släppte skivan och det är häftigt att många i publiken redan kan sjunga med.

Är det någon skillnad på att spela i USA och Sverige?

- Nja, det är ganska likadant överallt. En rockklubb är en rockklubb var den än ligger. Men i Sverige kan publiken den första skivan, så det är roligt att spela de låtarna när vi kommer hem.

Hur ska det blir att spela på Where the action Is?

- Jag är jättesugen. Det är ju crème de la crème av svensk rock som står på scenen. Vad man kan tycka är att det är samma band som varit bäst i flera år. Det kan kännas som om det inte har hänt så mycket nytt de senaste åren.

Vad ser du mest fram emot?

- Att få höra Soundtracks nya låtar. Det ska verkligen bli spännande att se vad de har gjort.

Vad kommer ni att spela?

- Det blir nog mest från den nya plattan men kanske något från den första också.

- Vi är oense om hur länge vi ska spela. Jag tycker själv att en konsert inte ska vara mer än 30 minuter, men de andra i bandet vill spela längre så det blir nog 40 minuter.

Vad händer för Sahara hotnights i höst?

- Vi ska tillbaka på turné i USA om två veckor, sedan blir det en Sverigeturné i oktober och i november åker vi till Japan. (PM)

TORBJÖRN IVARSSON

Mer läsning

Annons