Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats från Älvdalen nära att komma med i ryska extremsåpan

Nu är Mats Goldberg från Älvdalen nära att komma med i den ryska extremsåpan Game2: Winter, som har beskrivits som ett "Hunger games".
Mats är vidare till sista röstningsomgången och ligger på 18:e plats. De 30 personer med flest röster den 1 juni kommer med i tävlingen.

Annons

Mer läsning för våra Plus-kunder:

Äventyraren Melissa Miller från Borlänge på nytt jobb - Expeditioner på Island

TV: Lina Ilar i "Farmen" - "Jag kan inte rekommendera att dejta i TV"

Mats Goldberg är ett steg närmare den ryska extremsåpan.

Den ryska realitysåpan (Game2:Winter) är en tävling i att så länge som möjligt överleva på en 9 kvadratkilometer stor ö i floden Ob på den Sibiriska Taigan. Som längst kommer tävlingen att pågå i 9 månader. Den eller de som är kvar längst får dela på 15 miljoner kronor.

► LÄS MER: Större intervju med Mats - Så funkar "ryska Hunger Games"

Mats Goldberg från Älvdalen är den enda svensk som nu är nära att komma med i tävlingen.

För att komma med i tävlingen gäller det att få många röster. Den 1 maj gick röstningen in i sin andra och sista fas. Då återstod 120 personer, och Mats låg på 18:e plats med sina 4 400 röster. De 30 personer som har flest röster den 1 juni kommer med i tävlingen.

– Att jag nu är vidare till andra omgången ger mig goda chanser att komma med i tävlingen. Jag lägger nu all min kraft på att berätta för folk om min ansökan och på att förbereda mig inför 9 månader i Sibirien, säger Mats i ett pressmeddelande.

Se Mats egen film om sig själv och varför han söker till tävlingen:

Från och med den andra och sista röstningsomgången är det dock inte längre möjligt att rösta via Facebook, vilket kommer försvåra för Mats och andra internationella kandidater vars röster främst kommer från personer som inte talar ryska.

– När jag berättar att jag vill vara med i tävlingen ”Ryska Hunger Games” så tror folk att jag är galen, och sedan frågar de om jag kan ryska. Svaret är nej på båda. För mig är det inte galenskap utan den ultimata utmaningen i samarbete, strategi och överlevnad, säger Mats.

Fakta: Mats Goldberg

36 år, bosatt i Älvdalen, ursprungligen från Stockholm. Utbildad gymnasielärare, journalist och möbelsnickare

Familj: Två barn som nu bor med sin mamma i Säter.

Simmade under sommaren 2016 längs hela Dalälven (Hällsjön till Furuviksparken).

Mer läsning