Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Eklund årets revykung

Annons

Mats Eklund kan med rätta kalla sig lokalrevykung 2004. Tillsammans med kumpanen Patrik Zackrisson vann han pris för bästa lokala nummer med "Från Nälden till Brasilien", som också tog hem det nyinstiftade tv-priset. Dessutom fick Eklund och Zackrisson varsitt av det numera prestigefyllda priset Povels Penna till förtjänta textförfattare.

Duon har dominerat på textsidan jämte (!) sin "landsman" Reidar Eriksson och spelas av massor av revyer varje år, inte minst av Falurevyn, som gärna hämtar bra texter utifrån.

Garvsyra vann pris för bästa sketch med Bengt Larssons "Viril 97-årig jämte", som också fick radiopriset.

I sketchklassen var annars nykomlingarna från Sösdala i nordöstra Skåne med blott 15-åriga Hanna Davidsson som världens mest coola präst i en datagudstjänst liksom Falkenbergsrevyns danska Irak-hjältar tunga deltagare.

I sångklassen vanns en självklar seger av Halmstadduon Richard Larsson och Morgan Rubensson med en a capellasång, späckad med Per Gessle-citat: "Här kommer alla låtarna på en och samma gång", men Eskilstunarevyns oktett med Höjdarna måste också ha varit nära vinsten,

I monologklassen vann den särklassige Anders Eklund från Strängnäs Arbis med "Världens äldsta Strängnäsbo" och i dansklassen segrade överraskande Motala lokalrevy före favoriterna från Västeråsrevyn. Jonna Larsson hade koreograferat "Spritter det i vinkelbenen", ett aerobicinspirerat nummer.

Slutligen fick Landstingsrevyn från Jönköping pris för årets bästa scenografi.

Men ändå var det nog Björn Ekelund från Falun som vann det största priset. I sitt tredje försök, nu inför fullsatt Stadsteater, friade han med knäfall och allt till Falurevyns dansare Kajsa Ahl - och se, nu fick han ja!

Det var nog Revy-SM:s största överraskning - hela frieriet, alltså! - i en annars ganska lättippad tävling.

ÅKE STRÖMMER

Mer läsning

Annons