Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markoolio tillbaka med barnförbjuden skiva

Annons

Markoolio har länge främst varit barnens underhållare. Men när Markoolio nu är tillbaka med sin första platta på fyra år, har han lämnat de barnanpassade texterna för låtar om sex, fylla och intima kroppsdelar. "Värsta plattan" släpps den 4 april.

- Det är ju ingen barnskiva, det ska man tänka på. Men jag måste hänga på mina fans som vuxit upp och blivit äldre. Jag har sagt från början att jag inte vill bli Mora Träsk. Så nu har jag dragit på lite hårdare, men det är fortfarande glimten i ögat, säger Marko Lehtosalo, alias Markoolio.

Markoolio slog igenom 1998 med singeln "Sommar och sol" och har sedan dess kunnat njuta av en framgångsrik skivkarriär. "Bärs och brudar"-texterna från karriärens början tonades ner i takt med att Markoolios popularitet ökade bland de yngsta barnen. Nu med de nya, betydligt grövre texterna i bagaget, planerar han att köra merparten av sommarens spelningar på nattklubbar på sena tider.

Är du trött på att underhålla barn?

- Det är fortfarande barnen som är den ärligaste publiken. Om de inte gillar en grej så säger de till. Men även jag måste utvecklas. Jag tror att ungarna tycker att det här är kul, men föräldrarna kanske inte tycker det. Men jag kan inte göra alla glada.

På skivan, där Markoolio för första gången testar sina sångtalanger, genomför han också sina sedvanliga häcklingar av samtida fenomen. Kändisar som Ebba von Sydow och Henrik Schyffert dyker upp i texterna - precis som en viss musiktävling i TV4.

- Jag kan irritera mig på att man sparkar på folk som ligger. De unga som söker till "Idol" vet visserligen att de ska utsättas för förnedring, men ibland går det för långt, som när folk blir ledsna, säger han.

Det har gått fyra år sedan Markoolio släppte sin förra skiva "I skuggan av mig själv". Sedan dess har han bland annat varit upptagen med rollen som DJ Monty i musikalen "Saturday night fever" och engagerat sig i sitt specialintresse poker. Han har också köpt nattklubben Burmeister i Visby tillsammans med några kompisar.

- Jag har inte haft tid, jag har ju sysslat med teater och tv, och har jag inte heller haft sugen. Jag körde på i fem-sex år och det var skönt att få en brejk och gör någonting annat. Jag tyckte inte att det var kul längre. Och det lyser igenom om man inte trivs med det man gör.

TT Spektra

Anna Hedlund

Mer läsning

Annons