Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marits Popkollo prisas

/

Annons

- All uppmuntran är förstås jätterolig. Samtidigt känns det som en sådan grej som Anna Lindh själv hade velat att pengarna skulle gå till, säger Marit Bergman.

Popkollo är ett läger för unga tjejer som vill komma igång med att bilda band, skriva låtar, spela in musik och uppträda live. Det första musiklägret hölls i Hultsfred 2003 men verksamheten har idag växt till en riksorganisation med 11 kollon för 240 tjejer på sex olika orter.

- Jag och ett par tjejer i mitt band satt och beklagade oss över att vi alltid var så gott som ensamma tjejer på alla festivaler. Så kom vi på idén om ett coolt musikkollo för tjejer. Vi pratade vitt och brett om det här och till slut sa Janne Kleman på Rockparty att det var något som de borde genomföra.

Sagt och gjort, Rockparty stod för resurser och administration och Marit Bergman blev kreativ chef. Förutom Marit själv ställer svenska rock- och popstjärnor som Robyn, Maia Hirasawa, Annika Norlin och Nina Persson i år upp som handledare.

- Det är viktigt att visa att vi tar tjejerna på allvar och att det finns en tydlig länk från replokalen till resultatet av jobbet där.

Mer läsning

Annons