Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marit blev utan Grammis

Annons

The Knife blev stora vinnare på Grammisgalan på tisdagskvällen. Elektronikaduon tog hem alla sex priser de var nominerade för; årets album, popgrupp, producent, kompostitör, musik-dvd och det allra finaste -det för årets artist.

Men det blev ett antiklimax för publiken eftersom den rampljusskygga syskonduon som väntat inte fanns på plats för att ta emot priserna som de fick för albumet Silent shout och musik-dvd:n med samma namn.

I stället spelade TV4 upp en video där de skygga syskonen Karin Dreijer Andersson och Olof Dreijer, utklädda i masker och med rösterna förvrängda, sade att de inte kunde vara på plats eftersom de var på turné.

Det var ett nytt påhitt av The Knife att slippa ta emot Sveriges finaste musikpris. För tre år sedan skickade de två personer utklädda i apmasker för att ta emot priset de vann för årets popalbum på Grammisgalan.

På plats fanns däremot Anna Ternheim som vann två Grammisar. Hon utsågs till årets kvinnliga artist för sitt album Separation road och vann även det prestigefulla priset för årets textförfattare. Priserna togs på bekostnad av bland andra Lisa Miskovsky och Marit Bergman som var flerfaldigt Grammisnominerade, men fick gå hem utan plaketter.

Gladast av alla var dock Martin Stenmarck som knappt kunde stå stilla när han tog emot Grammisen för årets låt, som röstades fram av tv-publiken, för 7-milakliv.

Povel Ramel belönades med årets specialpris. Han fick visserligen juryns hederspris 1999, men det var 15 år sedan han senast belönades med en Grammis för en skiva, 1992.

Veronica Maggio korades till årets nykomling, medan Håkan Hellström blev prisad för årets bästa pop/rock, manlig.

Snook fick Grammisen för bästa hiphip/soul. In Flames vann Grammisen för bästa hårdrock, för tredje gången.

(TT Spektra) /Mikael Forsell

Gratuelera dalaframgångarna här!

Borlängegruppen Mando Diao fick en grammis för Årets Rockgrupp på Grammisgalan i går kväll.
Även Älvdalens Lena Willermark fick Grammis för Årets Folkmusik med skivan "Älvdalens elektriska". Benny Anderssons Orkester fick pris för "BAO på turné" och blev utsedd till Årets sclager/dansband.

Marit Bergman med albumet "I think it was a rainbow" var nominerad i kategorin Årets album. Men det fick istället the Knife med skivan "Silent shout".
/WEBB REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons