Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marit är bäst klädd i Sverige

Annons

De är båda två väldigt färgstarka, säger chefredaktören Kristina Adolfsson.

Marit Bergman låter glad över sitt nya epitet, hon har ju mode och stil som specialintresse. Men säger också att det känns nervöst och förpliktigande att plötsligt vara Sveriges bäst klädda kvinna.

-Nu får man väl inte vara ful på ett år minst, säger Marit Bergman och drar på orden samtidigt som hon försöker utse ett favoritplagg i den egna garderoben.

-Jag vet faktiskt inte vilken av alla mina klänningar jag tycker bäst om.

Att det var Marit och Mogge som blev vinnare har bestämts dels av tidningen Elles läsare, dels av tidningens redaktion.

-Marit Bergman vann för att hon tagit det tantblommiga och gjort det fint. Hon är verkligen i en klass för sig, säger Kristina Adolfsson.

-Mogge Sseruwagi har väldigt framgångsrikt lyckats ta en streetstyle och göra den elegant. Gemensamt för Mogge och Marit är att de båda är väldigt färgstarka.

Det är inte bara årets bäst klädde man och bäst klädda kvinna som utses. Årets bäst fest- och scenklädda får också pris. 2006 är det en hon, närmare bestämt 20-talsdrottningen Karin Winther, en av krafterna bakom förra årets uppmärksammade kostymklubb Debonair på Spy Bar i Stockholm.

Tidigare år har årets bäst klädda musikgrupp också fått hämta ett pris, men inte i år.

-Det beror på rockmusikerna som helt enkelt inte har räckt till i år. För hur kul är det egentligen med jeans och t-shirt på en skala? Musikerna behöver bli mer färgstarka, säger Kristina Adolfsson. (TT Spektra)

MIMMI FRISTORP

Mer läsning

Annons