Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marianns bjuder på Bacon

/
  • Bacon. Markus Kjellström, Robert Ekholm och Marcus Aldén är bandets ursprungliga medlemmar. I helgen plockas dock Johan Sjöström in som vikarierande trummis.

Annons

I helgen blir det fett röj på Marianns Saloon i Falun - i ordets rätta bemärkelse. Då kliver skivaktuella Bacon upp på scenen för att bjuda på en bluesig energikick av den hårdare sorten.

Det gamla Falubandet startades för 12 år sedan men sedan dess har det hänt mycket med Bacon Brothers. "Brothers" plockades bort från namnet och numera heter de alltså kort och gott Bacon.

- Från början var det två bröder som var med och spelade men när en av dem slutade så bestämde vi oss för att det fick bli bara Bacon, säger gitarristen Robert Ekholm.

Bandet är precis på gång att släppa nya plattan Like it black men eftersom Robert Ekholm inte bara producerar Bacon utan också ett antal andra artister och dessutom för inte allt för länge sedan blev pappa så har det dragit ut på tiden lite.

- Den skulle ha varit klar att släppas nu i april men nu hoppas vi på att det i stället blir i juni, juli någon gång.

Bacon har sin allra störst publik i Norge och gör turnéer i grannlandet titt som tätt. Efter skivsläppet drar bandet ut på promotionturné både i Sverige och Norge.

I helgen är ursprungliga trummisen Markus Kjellström ute och spelar med Nisse Hellberg varför man istället har tagit in Johan Sjöström som "vikarie".

Mer läsning

Annons