Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria Blom tävlar i filmfestival

Annons

Maria Blom kommer att tävla med sin film Masjälvar på Stockholms filmfestival i november. Det är den första svenska filmen någonsin som är med i tävlingssektionen "Stockholm XV Competitions" historia.

Årets upplaga av Stockholms filmfestival sätter i gång den 18 november och är den 15:e filmfestivalen i sitt slag. Årets festival rymmer 170 filmer från över 40 länder.

Dessa filmer är placerade i fjorton sektioner och i Stockholm XV Competition-sektionen där Maria Blom tävlar hittar vi regissörer som debuterar eller gör sin andra eller tredje film som erbjuder banbrytande, nytänkande och kompromisslösa produktioner från hela världen.

Hälften av årets filmer i sektionen är regisserade av kvinnor, och två tredjedelar är verk av debutanter. Andra filmer som visas är bland annat den norska gangsterfilmen Uno, av Aksel Hennie, och Garden State, av Zach Braff.

Helena Hernmarck i Leksand

Textilkonstnären Helena Hernmarck gästföreläser på Leksands konstmuseum den 3 november. Hon kommer då att berätta under rubriken Textilt samarbete på distans. Helena Hernmarck har gjort en uppmärksammad konstnärlig karriär sedan hon bosatte sig i USA 1975. Men hon har hållit fast vid och utvecklat sitt svenska textila kulturarv av traditionella vävtekniker i berättande bildvävar i monumentalformat. Hon har regelbundet samarbetat med Alice Lund Textilier i Borlänge och Wålstedts i Dala-Floda.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons