Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margareta Dellefors stämmer Dalhalla Produktion

Annons

Det var förra sommaren som bråket mellan Dalhallas produktionsbolag och grundaren Margareta Dellefors kulminerade med att hon fick sparken.

Dalhalla erbjöd i våras Dellefors 15 månadslöner à 17 000 kronor utöver de nio månader som anställningen fortsatte, men drog tillbaka erbjudandet när Dellefors å sin sida begärde ytterligare 24 månadslöner.

Parterna kommer att mötas i ett tvistemål i Stockholms tingsrätt. Dellefors stämde Dalhallas produktionsbolag i mitten av förra månaden för brott mot Lagen om anställningsskydd (LAS).

Den ersättning Dellefors begär för att lägga tvisten bakom sig är 153 000 kronor högre än vad Dalhalla förklarat sig berett att betala.

Det är en summa som bör ställas i relation till vad vd Håkan Ivarson får i ersättning, anser Dellefors, som påstår att Ivarson tjänar över 60 000 kronor i månaden.

Dalhalla vill inte kommentera uppgifterna om vad Ivarson tjänar. Produktionsbolagets styrelseordförande tycker inte att den uppgiften bör vara offentlig.

- Det är fullständigt ovidkommande. Vad den övriga personalen har för löner är inte relevant för konflikten. Det är olyckligt och illojalt av Dellefors, som är styrelseledamot i Dalhallas Vänner, att lämna ut företagsinterna uppgifter. Detta är väl ett utspel nu inför årsmötet i Dalhallas Vänner, tror Leif Svensson.

Dellefors vill emellertid balansera den bild av Dalhalla som ekonomiskt pressat, som Svensson gått ut med.

"Jag har självfallet inte skapat Dalhalla av 'kärlek till pengar' utan för min kärlek till musik och opera. Men har Dalhalla en sådan god ekonomi, att det tillåter en sådan lönesättning för vd och övrig personal, där jag hela tiden varit den sämst betalda, borde avgångsvederlaget inte tyckas vara ohemult", skriver Dellefors till tidningen.

Tvistemålet i tingsrätten väntas komma upp till förhandling tidigast under hösten.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons