Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måns hoppas på ännu en skräll

/
  • Måns Zelmerlöw har seglat upp som andrahandsfavorit till slutsegern i Melodifestivalen efter The Ark.

Annons

Måns Zelmerlöw har precis varit hos frisören. "Jag lovar att det hade vuxit så HÄR mycket sedan Ö-vik", säger han och måttar upp en dryg decimeter.

Kanske fungerade succén som ett tillväxthormon. För något annat än skrällsuccé kan man inte kalla "idolernas" triumf i Örnsköldsvik, då Måns Zelmerlöw och Sebastian snuvade favoriterna Nanne Grönvall och Magnus Carlsson på biljetterna till finalen i Melodifestivalen.

- Jag visste att jag hade en riktigt bra låt, men jag trodde aldrig att det skulle gå så bra. Nanne och Magnus var ju självklara favoriter och för mig är det fortfarande en gåta att Magnus Carlsson inte gick vidare - "Live forever" är en kanonlåt.

Hur ser du på veckan i Ö-vik?

- Den absolut bästa veckan i mitt liv. Det var så otroligt roligt, alla var fokuserade men samtidigt var det så avslappnat och skönt. Jag är grymt glad över det som skedde och jag kommer aldrig att glömma den där veckan.

Efter succén åkte han hem till Skåne och har under de två veckorna som gått fortsatt att spela huvudrollen i "Grease" på Nöjesteatern i Malmö.

- Jag trodde att det skulle bli ett litet antiklimax att komma hem och göra det gamla vanliga, men det var väldigt kul att träffa gänget igen, de la in ett litet "Cara mia"-skämt i föreställningen också, det var skoj. Att få lite vardag och kunna tänka på något annat än Melodifestivalen hjälpte.

Men nu är det slut med vardagen. När vi träffas för intervjun har han varit vaken sedan gryningen för att göra intervjuer i radio, "och det är nog bara att inse att det inte blir så mycket mer sömn den här veckan", konstaterar han.

Du har seglat upp som andrahandsfavorit efter The Ark. Vad beror det på tror du?

- Ja, enligt spelbolagen är det ju så. Det har ju snackats om att det delvis är för att jag varit med i "Idol" och "Let's dance" - att folk är vana att rösta på mig - men jag hoppas också att de faktiskt tycker att jag är bra. Och i efterhand har jag hört att det är så, att det syntes hur roligt jag hade på scenen i Ö-vik och att det betalade sig.

Hans målsättning i finalen är att komma bland de fem främsta.

- Det är klart att jag ska satsa allt på att vinna. Men kommer jag topp fem är jag extremt nöjd.

Oavsett utgången på lördag - vad händer sedan?

- Jag har hela tiden haft som mål att släppa mitt album i maj, och nu är det helt bestämt - det kommer då. Före det åker jag ut på turné med "Grease" i april, säger Måns Zelmerlöw.

TT Spektra

Daniel Åberg

Fakta/Bert Karlsson om Måns:

Det är inte bara spelbolagen som håller Måns Zelmerlöw som en av favoriterna i helgen. Så här siade Bert Karlsson om utgången i Melodifestivalen den gångna helgen:

- Det står mellan Måns Zelmerlöw, The Ark och Sonja Aldén. Måns blir giftig, det kan jag lova dig, "Cara mia" är en riktigt bra låt och Måns är glad och go' som fan, det går hem.

Mer läsning

Annons