Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mando Dio tillbaka i Dalarna

Annons

Mando Diao har haft fullt upp den senaste tiden. Har de inte varit ute på turné så har de infunnit sig på någon av januari månads alla galor för att ta emot pris-eller för att spela.

-Vi är ganska trötta. Det är skönt att alla galor är slut nu. Visst är det kul att vinna och så men det blir lite antiklimax när man bara får spela en låt. Man hinner få värsta adrenalinkicken och sedan ska man gå av, säger Samuel Giers

Vid årets P3-guldgala tilldelades Mando Diao årets Guldmick för bästa liveband och pris för bästa låt. Galamånaden peakades sedan med att bandet tog hem musikbranschens mest prestigefyllda pris, en Grammis, för bästa rockgrupp.

Vi frågar vilken utmärkelse som har varit viktigast för bandet.

-För oss betyder Guldmicken mer än en Grammis. Visst är det kul att få en Grammis men Guldmicken är en bekräftelse efter allt slit med alla spelningar vi gjort vid det här laget. Guldmicken röstades ju fram av våra fans. Men att vinna årets låt var förstås också kul, säger Samuel Giers.

Under våren turnerar Mando Diao i Sverige, men hinner bland annat också med spelningar i Köpenhamn, Madrid, Barcelona och Storbritannien. I kväll är det dock Dalarna och Sälen som gäller.

-Det känns bra. Sälen är väl inte som att spela i Borlänge direkt eftersom det är folk från hela landet som kommer dit. Borlänge är ju speciellt förstås, men annars spelar det inte så stor roll i vilken stad vi befinner oss. Det är själva spelningen som blir speciell och det kan den bli i Växjö eller i Sälen, det är ingen skillnad.

Hur ser våren ut annars, vad har ni på gång?

-Den 13 mars ska vi till en stor musikgala i Texas där 12000 band ska spela. Sedan är planen att i slutet av april åka tillbaka till USA och spela på en musikfestival som heter Coachella, mitt ute i öknen. Sedan är det sommar och festivalturné. Vi får se när det är dags att gå in i studion igen, det kan bli när som helst. Vi skriver ju låtar hela tiden.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons