Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mando Diao vann årets Guldmicken

Annons

The Knife och Mando Diao fick två priser vardera på P3 guld-galan i Göteborg på lördagskvällen.

Men det var Borlänge-rockarna i Mando Diao som vann det finaste priset; Guldmicken.

Det var femte året som P3 Guld-galan arrangerades och det såg ett tag ut som en generalrepetition till Grammisgalan om en dryg vecka. Sexfaldigt Grammisnominerade syskonen Olof Dreijer och Karin Dreijer Andersson vann nämligen två priser. Deras duo The Knife utsågs till årets grupp och belönades för årets dans.

Årets låt blev Mando Diaos "Long before rockÕnÕroll", vilket inte var så konstigt eftersom den även blev årets låt i ett annat P3-program nyligen, "Tracks". Kvintetten från Borlänge kammade även hem galans finaste pris, Guldmicken, som P3 belönar årets bästa liveband med.

Mando Diao uppträdde även på galan, liksom bland annat The Ark, Timbuktu och Laleh. Dessutom spelade Anna Ternheim och Max Peezay ihop, liksom Fläskkvartetten och Christian Walz.

Anna Ternheim fick pris för årets bästa kvinnliga artist och på herrsidan gick det priset till Timo Räisänen. Kvällens stora förlorare var Snook och Veronica Maggio, som trots tre nomineringar vardera inte fick ett enda pris.

Vinnarna i de fyra specialkategorierna rock/metal, hiphop/soul, pop och dans korades av expertjurygrupper. Resten av pristagarna röstades fram av P3:s lyssnare.

Pelle Almqvist från The Hives ledde P3 Guld-galan som visas i efterhand i SVT1 på onsdag klockan 20.30

(TT SPEKTRA)

Mer läsning

Annons