Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mando Diao når miljoner

Annons

På hemmaplan har Mando Diao bland annat kammat hem en rockbjörn för årets rockgrupp, två P3 Guld-plaketter och Guldmicken.

Sedan den 26 april befinner sig Borlängebandet på USA-turné och man har spelat över hela kontinenten. Borlängegrabbarna utmärker sig även där.

Som avslutning på turnén besöker Mando Diao den populära amerikanska talkshowen Conan O´Brian.

För miljoner amerikaner i direktsändning ska bandet den 25 maj framföra låten Long before rock n´roll.

- Det är en stor och viktig grej. Det bevisar att det börjar hända saker och att det går bra, säger Mando Diaos turnéledare Carlos som hälsade att det under gårdagen inte var möjligt att prata med någon ur bandet.

- Bandet ska spela i programmet, om de ska intervjuas också vet vi inte, tillägger Carlos som också berättar att det går bra i USA.

- Det går jättebra. Det kommer mycket folk och det är positivt.

Någon uppladdning inför framträdandet i Conan O´Brian är det inte tal om.

- Det är för mycket jobb för att ladda. De spelar varje dag. När det inte är konsertspelningar så är det promotionspelningar.

Nyligen hyllades också Borlängegrabbarna i New York Times.

"Mando Diao trollar fram träffsäkra popmelodier ur framrusande låtar och tar lyssnaren med storm", skrev tidningens recensent efter en spelning på Bowery Ballroom i New York. Där var bandet huvudnumret i en konsert tillsammans med amerikanska The Films och brittiska Pop Levi.

I juni kommer Mando Diao hem till Borlänge för att spela på Peace & Lovefestivalen. Bandets framgångar kommer då bland annat att uppmärksammas i samband med finalen av talangtävlingen Talang 2007.

Mer läsning

Annons