Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mando Diao

Annons

Kalas, Säter, fredag 2 augusti

scen 2

Borlänges bästa rockband genom tiderna fyrar av Sheepdog i ingången och visar väl egentligen redan där var skåpet ska stå. Killarna i bandet tyckte själva att de gjorde en av sina bättre spelningar på turnén i Gävle kvällen innan, men ger ett laddat och energiskt intryck även på hemmaplan. De lirar låtarna från Motown Blood EP:n och några från den fullängdare som komma ska. De röjer som besatta på scenen, men på ett självsäkert och avslappnat sätt.

Björn Dixgård sjunger "Lady" som en tvättäkta soulgud, Organistdaniel slår på koskälla och lirar Hammond, Samuel Giers hukar i djup koncentration bakom trummorna, basisten Carl-Johan Fogelklou är helt bindgalen och ränner hit och dit som en furie och Gustaf Norén har en jättestor vinfläck mitt på bröstet.

- Här kommer en låt som jag tänkte tillägna morsan, avslöjar Björn Dixgård.

- Mr. Moon!

Hmmm... som ett litet tack för att hon lät honom lyssna på alla skivorna med Keith & Co som liten pilt? Vi vet inte. Kan bara gissa.

P.U.S.A. är varken mer eller mindre vacker och förträfflig den här kvällen jämfört med i höstas. Skillnaden ligger helt i bandets agerande på scenen. Turnerandet har lyft Mando Diao ett snäpp högre. Minst.

Inte alldeles oväntat, förstås, men naturligtvis är det glädjande när ett redan bra band blir ännu bättre.

Publiken går i spinn ordentligt på Mandos hemmaspelning. Det gör de alldeles rätt i.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons