Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män som förstår sig på kvinnor

Annons

"After Dark" står med i Nationalencyklopedin.

Fattas annat, egentligen

På svenska är orden "After Dark" så synonyma med begreppen "Drag show" och "Drag queens" att det snarare är förvånande att det inte står med i Svenska akademiens ordlista.

Vad säger uppslagsverket?

After Dark, dragshowgrupp, bildad 1976. A. har gjort underhållningsformen dragshow populär i Sverige. Gruppen har främst verkat vid Hamburger Börs i Stockholm men har även haft framgångar med säsonger i Göteborg och Malmö. Dess främsta namn är Christer Lindarw och Lars Flinckman (f. 1949).

Till skillnad från i många länder där dragshow fortfarande är en undergroundkultur bestående av slampigt klädda herrar som mimar till Abba har Lindarw och Flinckman lyft showformen till en så folklig nivå att Lillbabs kan känna sig förbisprungen.

After Dark har förvandlat dragshow till påkostad underhållning till vilken svenska stjärnor står på kö för att låta sig häcklas. Flera av våra folkkäraste artister lånar sina röster när After Dark parodierar dem.

Nu har 25 år gått sedan After Dark såg nattens ljus första gången på diskoteket Shazam i Stockholm. Det firas med den show som på söndag letat sig till Lugnets sporthall i Falun.

Mer läsning

Annons