Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Man blir lätt dum"

Annons

Hinner ni se mycket av Sverige på en Sverigeturné?

- Vi hinner se många centrum. Och alla städer i Sverige, eller nästan alla, ser i princip likadana ut. Det finns ett parkeringshus mitt i centrum i anslutning till ett Åhléns eller till ett Tempo. Det är rätt fult. Som om samma arkitekt åkt runt till varenda stad.

Vad gör ni mer än går runt parkeringshus då?

- Vi brukar gå runt ett varv, sedan går vi till närmaste leksaksaffär och köper någon rolig grej. Sedan soundcheckar man och går upp på hotellet. Där uppstår hotelldöden och då går vi till närmaste spelställen, kanske käkar något.

- Men höjdpunkten är helt klart spelningen.

Vad brukar ni pratar om?

- Ja, sju grabbar som går omkring... du kan ju tänka dig hur det blir. Efter femte turnén så har man ju faktiskt pratat om allt. Då blir det mest att vi klagar eller pratar om dumma saker som tv eller leksaker.

- Men vi har en tendens att klaga mycket. Det är antingen för varmt eller för kallt eller, ja, det finns mycket att klaga på. Man blir lätt dum på turné, det enda man tänker på är spelningen.

Vad köpte ni senast för leksak?

- En såpbubbelmaskin och en pistol med skumgummipilar, det var rätt kul grejer faktiskt.

Men de flesta i bandet har en hel del projekt på sidan om bandet, hur funkar det?

- Alla har egna band och spelar i olika projekt. Vissa har vanliga jobb också. Själv håller jag på med att spela in en video till The International Noice Conspiracy så det är fullt upp. Nej, det gäller att veta vad man vill annars blir man splittrad. Men projekten konkurrerar ju inte sinsemellan, då vore det ett problem.

Är det du som bestämmer i Infinite Mass?

- Nej, vi är nog ganska demokratiska, annars hade man fått satsa på solokarriär. Hade det varit politik vi sysslade med så hade det nog blivit mer tjafs. Men nu är vi ju ett band.

Vad väntar för Infinite Mass efter klubbturnén?

- Det här är det sista vi gör i Sverige sedan får vi se. Vi måste tycka att det är skitkul och vi gillar inte att mjölka ut saker.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons