Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malung har fått ännu ett nöjesarrangemang

Annons

I morgon, lördag, gör ett nytt inslag debut på Malungs nöjesscen. Dalariot var namnet och under den rubriken återfinns en skrälldus band plus avancerad uppvisning på FMX-motorcyklar, cyklar och brädor.

17 band har mönstrats och i förteckningen återfinns bland annat Gemini Five, Babylon Bombs, Silverbug, Chainwreck, Mustain, Hell Patrol, Avsmak, Flashing Susie, Mozkovitch, Headline, Turtleneck och hemmabandet Cavalince för att nämna några.

- Vi kommer att köra från två scener och dessutom ha disko, säger arrangörsledets Henrik Nilsson.

Mellan alla takter vankas det också hjulkonster i den högre skolan. Klara namn är Rino Holm och Jonas Forsberg och på agendan finns också Vansbros cykelgymnasium.

Den hjulförsedda uppvisningen ser dock ett hot från ovan. Men håller sig fukten inom rimliga gränser så gör det inte så mycket. Lite duggregn spelar ingen roll, lovar Rasmus Mattsson.

Och kommer det i skurar kan de tre planerade uppvisningstillfällena tidsjusteras och läggas mellan skvättarna.

Just den högkvalitativa uppvisningen bör kunna vara ett lockbete för grupper som kanske inte tillägnat sig de musikaliska inslagen.

- Bara FMX-hoppningen i sig är värt inträdet.

Det här är en stor satsning av några unga eldsjälar som med det här vill försöka muta in ytterligare en nöjesnisch för orten.

- Nu har vi visat att vi vill och kan försöka arrangera något nytt. Nu får Malung visa att man vill och kan stötta oss i satsningen, säger Rasmus Matsson.

Några hundra besökare och satsningen är i hamn och klaffar allt ligger ett tusental inom möjligheternas gräns.

Det här är alltså debutåret men vill det sig kan det nöjestäta Sommarmalung ha fått ännu ett återkommande inslag.

- Ja, det räknar vi med. Och på sikt hoppas vi att det här ska kunna ge medel så att vi kan stötta ungdomssatsningar som till exempel en replokal och en skejtlokal, säger Therese Hedback.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons