Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin från Orsa får drömjobb i tv

/

Hon har tävlat i Miss Universum och gjort popkarriär i bandet NG3. Numera syns dt:s krönikör Malin Olsson flitigt i olika barn- och ungdomssatsningar i svt. Men i kväll tar hon på allvar klivet över i familjeunderhållningen som programledare för Minuten.

Annons

I höstas började hon jobba med vuxen-tv i Helst magiskt. I kväll har Malin Olsson från Skattungbyn premiär som programledare på bästa sändningstid för familjeprogrammet Minuten.

– Det känns ju skitbra! Det är ju lite en roll där man inte riktigt vet vad som händer. Man är inte förberedd riktigt som programledare utan kan bara hälsa välkommen och sätta i gång. På ett sätt är det väldigt skönt att spela in så, man kan bara hänga med i vad som händer så att man kan ställa frågor sedan.

Barnkanals-Malin kliver över i vuxen-tv, hur känns det?

– Det känns jättebra. Jag lever ju min dröm. Det passar så bra att ha en trygg fot kvar i det gamla där jag vet vad jag gör och kan vara med och bestämma. Jag gillar ju det. Och sedan att få ha andra foten i det nya. Jag trivs bra i båda genrer och har väldigt kul på båda sidor. Men det är klart jag vill glida över lite för att utmana mig själv, barn kan jag ju. Att göra en egen talkshow vore skitkul eller göra ett program där musik är huvudgrejen, ett bra liveprogram.

Du tar över efter Peter Zettman som är tung i tv-världen, hur går det?

– Jag har fått frågan flera gånger. Jag vet inte. Jag har inte tänkt på det så mycket. Jag har inte haft tid att tänka på hur han gjorde det utan mest fokuserat på att göra min grej. Det är inte så bra att hålla på och jämföra sig.

Det här är ett riktigt tävlingsprogram, är du själv tävlingsmänniska?

– Jag är otrolig tävlingsmänniska. Det är ett jättekul program. Och man är ju både programledare och åskådare. Man rycks med ibland och hejar på de tävlande.

Du följer just nu melodifestivalcirkusen från stad till stad för Fredagskväll med Malin, är det kul?

– Det är jätteroligt. Det är fjärde året och nu är det roligt på att annat sätt. Man känner de flesta människorna som jobbar med Melodifestivalen, det är nästan som att åka med sin familj. Och alla artister som är peppade och glada.

Hur orkar du ladda om efter varje deltävling?

– Det är lite tufft. Det är viktigt att sova ut, jag gör det så mycket jag bara kan mellan tävlingarna. Och så försöker jag bara göra helt vanliga saker. Jag kan till och med tycka det är skönt att diska nu när man är mitt i det här. Och så går jag ut och tar en fika med kompisar och omger mig med så mycket kärlek som går. Och försöker vara så mycket som möjligt med min kille (Ola Selmén, programledare för True Talent i Tv3 nu senast).

Längtar ni inte mycket nu när du är ute och flänger hela tiden?

– Jooo, det är klart. Jag skickade nyss sms till honom att jag verkligen längtar efter honom och vill komma hem. Men det är både positivt och negativt. När man är borta så blir det speciellt när man ses. Man har inte så mycket tid att vara arga på varandra. Man är bara glad när man ses.

I Fredagskväll med Malin träffar du massa kändisar, vem har varit roligast att bonda med?

– Det var Jedward, tvillingarna från Irland. Jag träffade dem i Göteborg och gjorde ett rep som ska gå efter Melodifestivalen. De är de knäppaste jag träffat men på ett positivt sätt. De är som två seriefigurer. Jag var som ett tolvårigt fan som blev var typ kär i dem. Det händer inte så ofta. Molly Sandén var också jättejättetrevlig. Hon är så glad och skrattar hela tiden.

Det finns en fanblogg om dig, hur känns det själv att leva kändisliv?

– Det är så konstigt för mig, jag ser ju mig själv som personen Malin Olsson som råkar jag ha jobb på tv. I och med att jag bor i Malmö lever jag ett vanligt liv. Jag går inte på kändisfester och har normala vänner. Det är klart det är smickrande men det är svårt att ta in att man är idol och förebild.

Annons