Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus och Jessica allt mer bekväma

Annons

Vi har haft synpunkter på hur ljuset fungerar tillsammans med det blekt blå i klänningen, sade Christer Björkman, artistansvarig för den svenska delegationen.

En stund innan hade Fame gjort sin andra repetition för veckan i Schlager-EM i Riga. Magnus Bäcklund och Jessica Andersson hade scenkläderna på sig och såg ut att trivas i vit kostym och cowboyboots respektive halvkort glittrande klänning. Det var ett säkert och entusiastiskt Fame som stod på scenen.

- Det gör sitt att ha scenkläderna på, sade Magnus Bäcklund.

Duon har fått kritik för att vara väl präktiga och slätstrukna, vilket märktes på den glest besökta presskonferensen. De gångna dagarna har skapat mer inre säkerhet hos Fame än yttre ryktbarhet bland de till Riga inresta schlagerfansen från hela Europa. Med två dagar kvar till ett fullsatt Skontohallen och tillfället att representera Sverige med Give me your love släppte Fame inga bomber.

Duon trivs med det mesta och har försökt att se så mycket av Riga som möjligt när det funnits tid. För de som inte var bekanta med Bert Karlsson och Fame factory drog Magnus Bäcklund en kortversion av hur han och Jessica Andersson bildade ett band tillsammans. Han tyckte att poptalangjakten hade varit betydelsefull i kampen att bli vän med tv-kamerorna i Skontohallen.

- Det kan vara skrämmande att stå på scen med tv-kameror runt sig. I Fame factory fick man göra det varje vecka.

Vinstchanserna då? Fame har ju inte gjort sig kända för att sprida kaxigt segervissa uttalanden runt sig, men Jessica Andersson gjorde i alla fall en ansats att tippa utgången för Give me your love i Schlager-EM.

- Det är svårt men jag tror att vår låt är tillräckligt bra för att kämpa i toppen, sade Jessica Andersson. (PM)

JOHAN SJÖSTRAND

Mer läsning

Annons