Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lysande, Deadmau5!

/

Annons

Äntligen stod musen i predikstolen. Joel Thomas Zimmerman, som Deadmau5 egentligen heter, har gjort en scenshow efter konstens alla regler. Det blir en resa där det visuella och musik är i symbios.

I en nygjord intervju tackade Zimmerman Lady Gaga för att bland annat hon öppnat mainstreammarknaden för housemusik. Och nog har han nått en bred massa. Publiktrycket denna midnatt är enormt - alla vill dansa till låtar som Some chords, Strobe och 4x4=12.

Med en estetik som tagen ur Joakim Pirinens värld inleds konserten. Bland geometriska former och avskalade linjer står Zimmerman på ett podie klädd i ett ansiktslöst gigantiskt mushuvud, på vilken mönster och former projiceras. Och enligt den dramaturgiska kurvan går den halvvägs in i ett nytt skede. Det kalla och råa byts mot färger och organiska mönster, liksom musiken: Deadmau5 får sällskap av artisten SOFI på scen som bland annat sjunger Sofi needs a ladder.

Men det är inte musiken ensam som gör det här till en upplevelse. Det är showen som helhet som stannar kvar. Och den bjuder på lite skräck, lite sex, lite överraskningar och väldigt mycket bas.

Mer läsning

Annons